woensdag 21 januari 2009

Bourtange

Vorige week donderdag. Laat in de avond. Met Martin G. neem ik het programma van Noorderslag door. Potentiele winnaars van de popprijs passeren de revue. De Dijk wordt niet genoemd. Ons gesprek wordt onderbroken met de mededeling dat de heer Holland zit te wachten. Binnen twee minuten staan we voor zijn kleedkamer. Onvoorbereid.

Jools Holland is door onze afwezigheid eerder begonnen aan de maaltijd. Zijn hoofdgerecht geeft ons tijd vragen te bedenken. Squeeze, The The, Later with, Bentley's en Bert Visscher, aanknopingspunten genoeg. Tijdens het toetje mogen we de kleedkamer binnen. We stellen ons voor en Jools verontschuldigt zich dat hij een banaan aan het eten is. Na inleidende praat over o.a. zijn aanwezigheid in Groningen ontpopt Jools zich als een groot kenner van stad en ommeland. Daar blijft het niet bij. Hij blijkt een liefhebber te zijn die een volgende keer graag een bezoek wil brengen aan Bourtange. Ja, de vesting Bourtange.

Spreek je met de man die een prominente rol vervult in de hedendaagse wereld van pop, rock en media. Gaat het gesprek over Oost-Groningen. Ik begrijp waarom mensen graag te gast zijn in zijn programma's.

2 opmerkingen:

POLO zei

Interesting Blog
Polo
http://elfogondepolo.blogspot.com/

Anoniem zei

Smiegt! Jij hebt me aan Jools gebracht. Wij hadden het nog over zijn Hootenanny maandag. Blijkt dat je de man hebt gesproken dit weekend. Snakkerd.